Werken - Kortlang Stichting | Alle etsen, gouaches en schilderijen van kunstenaar Cees Kortlang

Etsen

Hoewel hij ook veelvuldig schilderde, lijkt Kortlang toch met name uit te blinken in het etsen: met meer dan 950 unieke exemplaren maken deze het grootste deel uit van zijn nagelaten beeldend werk. Kortlang maakte per jaar bijna 30 etsen. Hij was hier zeer bedreven in en benutte de mogelijkheden van dit medium ten volle. Het meest karakteristieke van zijn werkwijze is zijn behandeling van de monumentale etsplaat zelf en de rol die hij het materiaal laat spelen. Zo zijn in verschillende etsen delen van dezelfde etsplaat te herkennen. Cees Kortlang begon met etsen in de jaren '60 en ging hier mee door tot vlak voor zijn dood in 2008.

Prijzen vanaf €250,-

Bent u geïnteresseerd in het werk van Cees Kortlang, of heeft u vragen? Neem dan contact  op met de Karing Kortlang Stichting. De galerie met depot aan de Nieuwstraat 13 is op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 geopend en tevens op afspraak geopend.